Vad behöver man för att starta lantbruk?

Det finns mängder av människor som längtar efter livet på en bondgård. Denna längtan brukar infinna sig särskilt på ålderns höst, men det händer också att man redan efter att man fyllt 30 känner sig färdig med stadslivet och vill ut på landet.

Men jag är ju ingen lantis?

Det är vanligt att om man som uppvuxen i stadsmiljö inte är så bevandrad när det gäller det lantliga självförsörjande livet. Många vet inte ens hur man lagar tvättmaskinen i hyresrätten eller hur man slår en egen majonnäs, men är ändå beredda att släppa statslivet och ge sig ut på landet.

Om man är ny som lantbrukare och i situationen likt ovan beskriven, så finns det sannolikt en hel del frågetecken. Det kan handla om vilken bolagsform man ska upprätta, vilka investeringsstöd som går att söka eller helt enkelt vilken utrustning som krävs om man ska ha djur på gården.

Det första man bör göra är att ta kontakt med en leverantör till lantbruk. Det finns naturligtvis många företag som man kan hjälpa en från grunden när man ska upprätta en ny gård. Några exempel på produkter man kan få levererat är: kompletta stallinredningar, torrutfodring, blötutfodring, transponderutfodring och även fullständiga styrningar inklusive internetuppkoppling. Även kompletta lösningar inom spannmålshantering och hantering av utsäde.