Flytta från Malmö till Karlskoga

Att flytta är ganska arbetsamt och tidskrävande oavsett hur liten eller stor flytten är, men att flytta långt kan verkligen tära på humöret!

Under inledande planering för att flytta från Malmö i södra Sverige till lilla Karlskoga i Värmland, kom tankarna på att anlita en flyttfirma Malmö. Det är mycket att tänka på och eftersom det är en bit, ungefär 50 mil att åka, är det inte speciellt roligt om man glömmer något. Möjligheten att åka två rundor är inte stor och man orkar nog inte det heller. Dock föll valet på att ordna allt själv då det kostar en slant att boka flyttfirma och dumsnål kan alla vara.

Eftersom det är ganska jobbigt inför en flytt med att rensa, slänga och ge bort det man inte vill ha kvar och sedan att packa det man ska ha med sig, kan man blir lite stressad och förvirrad och glömma saker. Till exempel är det svårt att bedöma hur mycket plats ett helt hem faktiskt tar! Nu handlade det om att flytta bohag och flyttlådor från en 2:a så det var åtminstone inte en hel villa, men man har otroligt många mer saker än man tror. Städningen lejdes tack och lov bort.

Dagen för flytten kom snälla vänner och hade hjälpt till med att bära ut allra lådor och möbler till de två mindre kärror som hade hyrts på en mack. Tanken var att de här skulle räcka men ganska snart syntes att det inte skulle gå! Dags att snabbt hyra en kärra till och hitta ytterligare en kompis som kunde ställa upp och köra en bil. Således åkte tre ekipage alla milen till Karlskoga, vilket tar flera timmar. Pausa för att äta måste man dock göra.

På kvällen var alla äntligen framme och då skulle ju allt bäras in i nya boendet! Nej fy så trötta alla var! Önskar så att man hade varit smart och bokat en flyttfirma Malmö i stället!