Drömmer du om att åka på en språkresa?

Att åka på en språkresa är en fantastisk upplevelse som du aldrig kommer att glömma, du kommer att få chansen att utveckla ditt språk samtidigt som du kommer att se platser som du tidigare bara har drömt om. Det finns goda möjligheter att träffa nya vänner som du kommer att ha hela livet samtidigt som du kommer att få en nytt perspektiv på livet.

Du kanske har studerat ett tredje språk ett längre tag och skulle nu vilja besöka det land där man talar språket, de allra flesta anser att man inte kan lära sig ett språk flytande utan att aktivt tala det. Det finns goda möjligheter att åka på språkresa även om du endast talar svenska och engelska, då är Australien, Nya Zeeland, Storbritannien och USA dina alternativ. Då man oftast studerar brittisk engelska i de svenska skolorna kan det dock vara svårt att få bidrag av CSN om man åker på språkresa till något av de andra länderna; om du har studerar italienska är ditt självklara alternativ Italien medan spanska innebär en språkresa till Spanien.

språkresor

Om du har studerat ett tredje språk under ett visst antal år är CSN ofta villiga att sponsra med studiemedel, det är dock vanligt att man till exempel får betala sina biljetter på egen hand och om man åker på språkresa med hjälp av CSN så finns det en del krav som du behöver leva upp till. Som exempel kan det vara att besöka ett visst antal monument eller att du ska spendera en viss tid i en skola i landet. Det varierar en hel del beroende på vilket språk du har studerat och vilken nivå som du är på. Idag är London och Madrid de mest populära målen för språkresor då engelska och spanska är de språk som man läser mest i skolorna.